IMG_5074o-e1582064460122

GONDOLATOK EGY JÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL

AVAGY MIÉRT SZERETJÜK ANNYIRA AZ OOP-T?

Az elmúlt években több, mint száz konferenciát örökítettünk meg grafikusan, különböző helyszíneken, különböző témakörökben. Bevallom, vannak kedvenceink.
Például a szoftverfejlesztőknek szóló müncheni OOP, amit idén hatodik alkalommal jegyzeteltünk.
Úton hazafelé azon tűnődöm, miért is szeretem annyira ezt a konferenciát.

Copy of IMG_5010
IMG_4993

A KEZDETEK

A konferencia szakmai szervezője, Jutta Eckstein maga is rendszeres előadó, szerző. Egy budapesti konferencián jegyzeteltük az előadását, amikor úgy döntött, szeretné, ha az OOP-n is vizualizálnánk az előadásokat. Megtapasztalta előadóként a grafikus jegyzetelés által teremtett értéket, tudta, mit várhat a munkánktól.

IMG_4997

GONDOS ELŐKÉSZÜLETEK

Grafikusok vagyunk és semmilyen technológiai háttértudásunk nincs. Ezt a konferencia szervezői is tudják, és bár bátran ránk bízzák az erősen szakmai tartalmú előadásokat is, néhány héttel a konferencia előtt összekötnek az előadókkal, hogy az absztraktok alapján kérdezhessünk, ha szeretnénk.
Mi pedig kérdezünk.
Más konferenciákon erre az előzetes tájékozódásra nincs szükség, de itt, ahol programnyelvekről és kvantum programozásról is szó esik, bizony nem árt a felkészültség.

Copy of IMG_4990
Copy of IMG_5003

IGÉNYESSÉG

Mivel párhuzamosan több előadás fut és gyakran kell termet váltanunk az előadások között, a könnyen mozgatható pinwand táblákra jegyzetelünk.
Ezekből van jó sok, így a kész jegyzeteket a táblákon, egy helyre gyűjtve egy folyamatosan bővülő kiállításon nézhetik meg a résztvevők.

Copy of IMG_4989fff

ÉRTÉK

Ezen a rögtönzött kiállításon sokan fotózzák a grafikus jegyzeteket, járkálnak közöttük, és lelkesen köszönik meg a munkánkat.
Hasznos nekik, mert nem tudnak egyszerre 8 helyen lenni, így azokról az előadásokról is van fogalmuk (és képük!), amit nem hallottak.

Copy of IMG_5033
Copy of IMG_5009

KÖLCSÖNÖS ODAFIGYELÉS

3 napon át folyamatosan jegyzetelni fárasztó. Aktív figyelem, kreativitás, fittség mind-mind kell hozzá. Néha úgy kell termet váltanunk a filceinkkel együtt, hogy csak 15 percünk van a két előadás között.
A szervezők gondoskodnak a jóllétünkről, készítenek nekünk vizet és nasit a elyszínekre, és a kész jegyzeteket elviszik a kiállításra.
Mi pedig a harmadik nap végén is jó szívvel készítünk el egy plusz posztert a következő évi dátumokról, vagy az Open Space alapelvekről.

Copy of IMG_5004
Copy of IMG_4991

INSPIRÁCIÓ

Nemcsak mi adunk inspirációt az előadóknak és a résztevőknek a munkánkkal, ők is adnak nekünk:
azzal, hogy minden évben hallunk inspiráló technológiai innovációkról, és minden évben tanulunk valami fontosat az emberi működésről, az emberi kapcsolatokról az üzleti környezetben.
Végtelenül fáradtan, de
élményekkel telve, inspiráltan megyünk haza.

Copy of IMG_4998

BARÁTSÁGOK

Sok jó kapcsolatunk született itt, üzleti és baráti egyaránt. Jó újra és újra találkozni és felvenni a fonalat néhány remek emberrel, akik hozzánk hasonlóan évről évre ott vannak az OOP-n.

IMG_3917

STABILITÁS

Minden évben rögtön a konferencia után megkapjuk a következő évi dátumokat, és a meghívást. Az OOP egy fix pont a naptárunkban, állócsillag a gyorsan változó világban, s ez a kölcsönös elköteleződés mindkettőnknek biztonságot ad.
Két éve az OOP-t szervező Sigs Datacom másik konferenciájára, a TDWI-re is megyünk grafikusan jegyzetelni az előadásokat, s ott is sikert aratnak a munkáink.

Copy of IMG_5013
IMG-5043

"GOOD FIT"

Ilyen az, amikor a megrendelő és a szolgáltató passzol és jó, hosszú távú gyüttműködés alakul ki. Remek érzés, ha egymásra találunk az ügyfeleinkkel, értékrendben, igényességben, figyelemben – és az együttműködésünkből valódi érték születik.
Hálásak vagyunk minden ilyen partnerségért. Köszönjük OOP!

IMG-9567